Subsidie MKB Advies Voucher Drenthe

Deel deze blog

Loop je als ondernemer tegen digitaliseringsvraagstukken aan en heb je hier vragen over? Dan is de subsidie MKB Advies Voucher van de provincie Drenthe iets voor jou! De provincie Drenthe heeft deze subsidie in het leven geroepen om ondernemers in de regio te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Lees deze blog voor meer informatie over de subsidie, de voorwaarden en hoe wij je kunnen ondersteunen bij het aanvragen van de subsidie.

Wat is de Subsidie MKB Advies Voucher?

De Subsidie MKB Advies Voucher is een initiatief van de Provincie Drenthe, bedoeld om ondernemers te helpen bij het inschakelen van externe expertise op het gebied van innovatie, duurzaamheid en digitalisering. De ondersteuning maakt het laagdrempeliger om als ondernemer hulp in te schakelen op kwesties die zelf niet op te lossen zijn. Met deze subsidie kunnen bedrijven advies inkopen bij een gespecialiseerde dienstverlener om zo hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Dit geldt ook specifiek voor ICT-gerelateerde vraagstukken, wat een enorm voordeel biedt voor bedrijven die hun digitale transformatie willen versnellen. Dit valt bij deze subsidie onder het thema ‘Slim’.

De voorwaarden van de Subsidie MKB Advies Voucher

De meest belangrijke voorwaarde van deze subsidie is het feit dat je als ondernemer ingeschreven moet staan in de Provincie Drenthe. Daarnaast moet je adviestraject of vraagstuk voldoen aan de voorwaarden voor het thema ‘Slim’. Hieronder kan je de voorwaarden vinden van de subsidie MKB Adviesvoucher:

Relevantie van het Advies: Het advies waarvoor je subsidie aanvraagt moet betrekking hebben op innovatie digitalisering van je bedrijf. Het is belangrijk dat je in je aanvraag duidelijk maakt hoe het advies je bedrijf vooruit kan helpen op één van deze terreinen, zoals bijvoorbeeld verbetering van je ICT-infrastructuur. De beoogde maatregelen waarvoor advies nodig is, richten zich hierbij op:

  • Aanpak digitale veiligheid.
  • Technologische innovatie;
  • Marktinnovatie;
  • Digitalisering, automatisering en optimalisering van processen;
  • Ontwikkeling van nieuwe digitale business- en verdienmodellen, digitale dienstverlening en/of digitale verkoopkanalen;

Externe Adviseur: Het advies moet worden ingewonnen bij een externe, onafhankelijke adviseur die niet verbonden is aan je eigen onderneming. Dit kan een consultancybureau zijn, een gespecialiseerd adviesbedrijf, of een onafhankelijke consultant met de juiste expertise. Indien u vragen heeft over ICT vraagstukken kunt u bijvoorbeeld ons inhuren voor een adviestraject op maat dat past bij uw situatie.

Aanvraagperiode: De subsidieaanvraag moet binnen de gestelde termijn worden ingediend, zoals aangegeven op de website van de Provincie Drenthe. Aanvragen die buiten deze periode worden ingediend, worden niet in behandeling genomen. In dit geval staat de Subsidie MKB Adviesvoucher open tot 31 december 2024.

Bijdrage van de Ondernemer: De MKB Advies Voucher dekt de helft van de kosten voor het inwinnen van advies. Het is daarom vereist dat je als ondernemer zelf ook een financiële bijdrage levert aan de advieskosten. De hoogte van de subsidie en de eigen bijdrage worden nader gespecificeerd op de subsidiepagina.

Voor meer informatie over de Subsidie MKB Advies Voucher kan je meer lezen op de subsidiepagina van de Provincie Drenthe.

Hoe vraag je de subsidie aan? Een stappenplan.

Het aanvragen van de Subsidie MKB Advies Voucher is een relatief eenvoudig proces, maar het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Check de voorwaarden: Zorg ervoor dat je bedrijf voldoet aan de subsidievoorwaarden, zoals beschreven op de website van de Provincie Drenthe.
  2. Vind een geschikte adviseur: Kies een externe adviseur die gespecialiseerd is in het ICT-vraagstuk dat je wilt aanpakken en advies over wilt. Dit kan een onafhankelijk consultant zijn of een adviesbureau met de juiste expertise.
  3. Dien de aanvraag in: Vul het aanvraagformulier in en voeg alle vereiste documenten toe. Het is belangrijk om duidelijk te omschrijven welke ICT-uitdagingen je wilt aanpakken en hoe het advies van de gekozen dienstverlener hieraan bijdraagt.
  4. Beoordeling en goedkeuring: Na het indienen van je aanvraag zal deze worden beoordeeld door de Provincie Drenthe. Bij goedkeuring ontvang je een voucher waarmee je een deel van de advieskosten kunt dekken.

Ook helpen wij indien gewenst met het aanvragen van de subsidie. Hierdoor scheelt het voor jou nog meer tijd om de aanvraag te voltooien. Neem contact met ons op.

Door aan deze voorwaarden te voldoen van de subsidie MKB Advies Voucher, kun je als ondernemer in Drenthe gebruikmaken van deze waardevolle subsidie om je bedrijf verder te ontwikkelen en je ICT-uitdagingen aan te pakken met de hulp van deskundig advies. De subsidie staat open tot en met december! Wacht dus niet te lang en investeer in de digitale toekomst van jouw bedrijf! Neem contact met ons voor een ICT adviestraject op maat zodat je online kunt gaan groeien met jouw onderneming.

Nóg meer tips

Benieuwd hoe wij u op weg kunnen helpen?

En maak kennis met Dynalogical! Samen bespreken we wat Dynalogical voor uw bedrijf kan betekenen.

Joran support